Διαφάνεια1.JPG

O Νίκος Κατσαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1974. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Κιθάρα σε ηλικία 16 ετών. Στα 20   του αποφοίτησε με Πτυχίο και στη συνέχεια με Δίπλωμα Σολίστ. Παράλληλα σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά, Αρμονία και Αντίστιξη με τον Συνθέτη Σπύρο Μάζη.

Τον Ιούνιο του 2001 απέσπασε το Δίπλωμα Εκτέλεσης LLCM από το London College of Music, ενώ τον Ιούνιο του 2002 τα Διπλώματα Εκτέλεσης FLCM του London College of Music και το FTCL από το Trinity College of Music. Επίσης, τον Ιούνιο του 2001 έδωσε με επιτυχία εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας, όπου φοίτησε στην τάξη του Eliot Fisk.

 

Παρακολούθησε επίσης μαθήματα με τους Wolfang Gutmann, Maria Isabel Siewers και Agustin Wiedeman, καθώς επίσης Σύγχρονη Μουσική με τον Simone Fontanelli, Baroque Μουσική με τον Jorgen Huebscher, Αναγεννησιακό Λαούτο με τον Johann Bruederl κ.α.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με τις εξής Διπλωματικές εργασίες: "Η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη", "Ο Manuel Ponce και η προσφορά του στην Κλασική Κιθάρα" και "Οι παιδαγωγικές ιδέες του Αδαμάντιου Κοραή" υπό την καθοδήγηση της Michaela Schwarzbauer.

 

Αποφοίτησε με "Bakauloreat Artium" (Bachelor of Arts) τον Ιανουάριο του 2005 και με "Magister Artium" (Master of Arts) τον Ιανουάριο του 2009.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια masterclass με διεθνούς φήμης σολίστες όπως: Marco Socias, Jesus Castro Balbi, Zoran Dukic, Thomas Muller Pering, Hubert Kappel κ.α.

Στην Αυστρία συνεργάστηκε με τον Οργανισμό διοργάνωσης συναυλιών "Jehudi Menuhin live music now" με την Σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Έχει επίσης συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Πνευστών της Χαιδελβέργης.